Teknologiens uregerlige fremskridt

Innovation Match / 21-08-2013

Vi fejrer Danmarks største opfindelser og diskuterer hvilke muligheder og forandringer fremtidens største teknologiske fremskridt vil betyde for både liv, konkurrencefordele og den globale økonomi. Vi zoomer ind på dansk erhvervslivs tre største brancher og undersøger hvilke teknologier, der har potentiale til at ændre alt. 

16. September 09.30-15.30:

Human enhancement – det optimerede menneske

Første dag fokuserer vi på, hvordan teknologien i fremtiden vil integrere sig i og på menneskekroppen. Store teknologiske fremskridt finder sted hver dag, og teknologier, der er designet til at afhjælpe handicaps og sygdomme i dag, kan bruges til at gøre mennesket i stand til overmenneskelige ting i morgen.

17. September 09.30-15.30:

Feeding the next billion – den optimerede natur

Anden dag ser vi på, hvordan vi sikrer fødevarer og velstand, når vi om knap ti år vil være en ekstra milliard mennesker på kloden. Hvordan producerer vi nok mad og energi til verdens snart 8 mia. mennesker? En ting er sikker, løsningerne kommer ikke af sig selv. Der skal målrettet forskning og innovativ tænkning til for at løse nogle af det 21. århundredes største udfordringer.

18. September 09.30-15.30:

Energy storage – de optimerede ressourcer

På tredjedagen undersøger vi, hvor energien skal komme fra. Hvordan producerer vi energi til verdens næste milliard mennesker?

Hvordan kan vi oplagre den energi, vi er blevet så gode til at udvinde fra blandt andet sol og vind? Det er svært at hamle op med naturens egne supereffektive batterier i form af olie, kul og naturgas. Udfasningen af de fossile brændstoffer afhænger af en effektiv energilagring af de alternative energikilder. Den, der finder løsningen på det problem, står med nøglen til fremtiden.

Er du blandt Danmarks mest geniale idémagere eller teknologiske udviklere, så kom til Teknologiuge på Experimentarium.

Du kan tilmelde dig teknologiugen her på hjemmesiden ved at følge dette link, eller klikke dig ind i vores kalender. 

Wednesday
21. August
2013