Paypal Galactic: Til din fremtidige shoppetur i rummet

Opfindelser / 27-06-2013

Virgin Galactic, den første kommercielle rumraket, er klar til at forlade jorden ved juletid og inden længe åbner den russiske virksomhed Orbital Technologies det første rumhotel, hvor man kan nyde et luksuriøst, fem-dages ophold i rummet.

Alt imens den længe ventede rumferie er ved at blive til virkelighed, er der én ting der ikke er tænk over: Hvordan betaler man for sin espresso, når man ikke kan bruge sit betalingskort uden for jorden?

Problematikken har vakt Paypals interesse og de har, i samarbejde med partnere som SETI Institute og andre betalingsvirksomheder, udviklet ordningen Paypal Galactic. Én ting er sikkert; kontanter er no-go. Forestil dig at holde styr på sedler og mønter når tyngdekraften er ophævet - ikke nogen nem opgave.

Der er mange spørgsmål der skal stilles og besvares inden man kan udvikle et holdbart og sikkert betalingssystem i rummet. Måske kan et nyt innovativt betalingssystem ændre den måde vi betaler på jorden. Paypal annoncerer officielt Paypal Galactic i dag, hvor blandt andet NASA og astronauten Buzz Aldrin vil udtale sig, skriver Mashable.

Thursday
27. June
2013