Insekter: Fremtidens snacks?

I 2050 forventes der at leve tæt på 10 milliarder mennesker på Jorden. Som de fleste efterhånden er klar over, giver dette ikke ubetydelige problemer for fremtidens fødevareforsyning. Særligt taget i betragtning, at det allerede er en udfordring at brødføde de godt 7 milliarder sultne maver vi har nu.

FN’s fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) udgav dette forår en rapport med en løsning, som mange vesterlændinge måske umiddelbart væmmes over. Men for omkring to milliarder mennesker verden over er insekter allerede en del af hverdagskosten, så hvorfor ikke få resten af verdens befolkning med på den sunde og billige spise? Selvom rapporten ”Edible insects: Future prospects for food and feed security” anerkender, at det bliver en udfordring at ændre synet på insekter i nogle lande, lægges der vægt på hvor stort et potentiale idéen har. Insekter har et meget højt proteinindhold og er rige på vitaminer og aminosyrer, hvilket gør dem til en seriøs konkurrent til andet kød, der er langt dyrere at producere.

Insekter er allerede ”old news” i det skandinaviske køkken, hvor blandt andet Noma har givet blandt andet myrer en plads på menukortet. Også i London forsøger man at gøre insekter til det nye sort. Under overskriften ”Pestival” stillede en række anerkendte restauranter med deres bud på den lækreste insektret, også her var Noma til stede. Hvem ved, måske går der ikke lang tid før vi finder friturestegte græshopper på hylden, hvor poserne med flæskesvær plejede at stå. Læs mere her.

Tuesday
20. August
2013