3D-madprinter kan blive det menneskelige brandstof i rummet

Opfindelser / 29-05-2013

 

NASA mangler at løse et helt særligt problem i forberedelserne til at sende de første mennesker til Mars: Hvordan skal de holdes i live på den år-lange mission?

Måske er virksomheden Systems and Materials Research Corp. fra Texas på vej til at have løst problemet for NASA ved hjælp af en 3D-printer, hvorfor rumfartsorganisationen har doneret 125.000 dollars til yderligere research skriver Washington Post. Ideen er, at Texas-selskabet skal forsøge at kokkerere »nærende og velsmagende« mad til astronauter printet fra en 3D-printer. Det skal ske ved at kombinere forskellige ingredienser i printningen, og resultatet skal blive noget, der har den samme struktur og duft som normal mad.

Systems and Materials Research Corp. har allerede sat sig et mål: Det er at printe en spisbar pizza. Det er ikke tilfældigt, at valget er faldet på den populære italienske ret. Virksomheden peger ifølge Washington Post på, at en pizza indeholder et væld af forskellige næringsstoffer og smagsnuancer. Derudover har pizzaen den fordel, at den er flad og allerede opbygget af lag.

 

Wednesday
29. May
2013